Titanik'in enkazı ilk kez tam boyutlu görüntülendi

Dünyanın en ünlü batığı Titanik, daha önce hiç görülmemiş şekilde ortaya çıktı. Böylece, 1912'de batan dev gemiye tam olarak ne olduğunu da anlama imkanımız doğmuş oldu.

Atlantik'te, 3.800 metre derinlikte bulunan Titanik'in ilk tam boyutlu dijital taraması, derin deniz haritalaması kullanılarak oluşturuldu. Bu tarama, tüm geminin benzersiz bir 3D görüntüsünü, sanki suyun altında değilmiş gibi görmemizi sağlıyor. Böylece, 1912'de batan dev gemiye tam olarak ne olduğunu da anlama imkanımız doğmuş oldu. 

Titanic, Southampton'dan New York'a ilk yolculuğu sırasında bir buzdağına çarpmış ve sulara gömülmüştü. Bu olayda 1.500'den fazla kişinin öldüğü biliniyor.

Titanic analisti Parks Stephenson, BBC News'e verdiği demeçte, "Gemi hakkında hala cevaplanması gereken sorular ve temel sorular var" diyor. Yeni 3D modelin "Titanik hikayesini spekülasyona değil kanıta dayalı araştırmaya yönlendirmenin ilk büyük adımlarından biri" olduğunu söylüyor.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri