Sürücü Belgesini yeniletmeyenler dikkat! İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı, ehliyet yenileme işlemleri ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu. Yayınlanan bilgilendirmede; ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık olduğu ifade edildi. Buna göre; 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen eski sürücü belgelerinden yeni tip sürücü belgesine geçmeyenlerin ehliyetleri geçersiz sayılacak.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Buna göre eski ehliyete sahip vatandaşların artık yeni çipli ehliyete geçmesi gerekiyor. Bu konuda tanınan süre ise 31 Aralık 2022 tarihinde doluyor.

İçişleri Bakanlığı ehliyet yenileme işlemleri ile ilgili bir bilgilendirme yayımladı. Yapılan açıklamada son tarihin 31 Aralık olduğu bir kez daha hatırlatıldı. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyetlerin geçersiz sayılacağı da vurgulandı.

EHLİYET YENİLENMEYENLER GEÇERSİZ OLACAK

Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar sürücü belgelerini yenilemeleri durumunda değerli kâğıt bedeli 13 TL ve vakıf payı bedeli 2 TL; toplamda 15 TL ödeme yaparak yeni tip sürücü belgesine sahip olabiliyorlar.

Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgesi ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği ‘Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak’ fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacaktır.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri