Sultan Abdülhamid'in İngiliz elçiye tokat sahnesi, sosyal medyada patladı

TRT 1'de ilk bölümü yayınlanan Payitaht-Abdülhamid dizisinde, Sultan Abdülhamid'in İngiliz elçiye attığı tokat geceye damga vurdu

ABDÜLHAMİD'DEN İNGİLİZ'E "TOKAT" GİBİ YANIT

Sultan Abdülhamid, önüne Küdüs'ten geçmesi gereken demir yolu hattı haritası yerine, başka bir harita konunca, projenin sahibi İngiliz işadamına kızarak haritayı yırttı ve üzerine fırlattı.

"Bunun bedeli sizin için çok ağır olacak" diyen İngiliz'e Sultan Abdülhamid, "Senin çenenin bağı düşmüş" diyerek tokat attı. 

"VAR OLMA" MÜCADELESİ 

Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci “Ulu Hakan” unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatı ve bu çerçevede hem dünyada hem de Osmanlı Devleti’nde yaşananlar dizide yer alıyor. 

Tüm dünya gözünü dikmiş, manipülasyon hamleleriyle 600 yıllık imparatorluğu yıkmaya çalışıyordu.  Payitaht Abdülhamid dizisi, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihin en çok merak edilen ve en çok tartışılan 33 yıllık dönemin son 13 yılına ışık tutmaya çalışıyor. Bu dönemde Batılı devletler, “yeni yüzyılı” kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikayesini Payitaht Abdülhamid dizisinde ibretle izleyebilirsiniz. Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere, figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alıyor.

Survivor All Star 2024 97. Bölüm Fragmanı izle Ömer 53.Bölüm Fragmanı izle Kızılcık Şerbeti'nde Kıvılcım'ın Eylem Tok göndermesi gündem oldu! Kara Ağaç Destanı 10.Bölüm Fragmanı izle Ateş Kuşları 53.Bölüm Fragmanı izle Arka Sokaklar 673.Bölüm Fragmanı izle