Sudan’daki hükümet karşıtı protestolar devam ediyor! 37 ölü

Sudan’da 19 Aralık’ta başlayan hükümet karşıtı protestolar, hala devam ediyor. Gerçekleşen eylemde 37 kişinin hayatını kaybettiği 187'si polis toplam 406 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Sudan’da hayat pahalılığı sebebiyle başlayan protestoların devam ettiği kaydedildi. Gösterilerde resmi olmayan rakamlara göre şu ana kadar 37 kişi hayatını kaybetti. 

Sudan’da 19 Aralık’ta başlayan hükümet karşıtı protestoların ülkenin çeşitli yerlerinde devam ettiği kaydedildi. Devletin yetersiz ekonomi politikaları sebebiyle başlayan protestolar sonucu Uluslararası Af Örgütü’nün yayınladığı verilere göre şu ana kadar 37 kişi hayatını kaybetti. Sudan hükümeti ise protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısını 19 olarak belirtti. Hükümetten gelen açıklamada 187'si polis toplam 406 kişinin de yaralandığı bilgisi yer aldı. 

Ayrıca, artan gösterileri durdurmak amacıyla düzinelerce eylemci, gazeteci ve muhalif lider tutuklandı. 


Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Tarihte bugün ne oldu? 7 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 105. Bölüm Fragmanı izle Gelin 21.Bölüm Fragmanı izle Tümosan Konyaspor Fenerbahçe Maçı Geniş Özeti