Sosyal medya hesabından paylaştı! Eleştirilere ilk kez cevap verdi!

Mesut Özil: Yine çektirirdim... Londra’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çektirdiği fotoğraf yüzünden Almanya’da günlerce eleştirilen Mesut Özil, ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Londra’da çektirdiği fotoğraf yüzünden Almanya’da neredeyse linçe varan eleştirilere hedef olan Mesut Özil, ilk kez düşüncelerini açıkladı. Özil, sosyal medyadan paylaştığı yazıda, “Bu fotoğrafı yine çektirirdim” dedi.

DÜNYA Kupası’na erken veda eden Almanya Milli Takımı’nda eleştirilerin hedefi haline gelen Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çekildekleri fotoğrafla ilgili ilk kez düşüncelerini açıkladı. Facebook hesabından İngilizce bir mesaj yayımlayan Özil, şunları söyledi: “Son aylarda yaşanan olaylar üzerine son haftalarda düşünme fırsatı ve zamanı buldum. Şimdi olan bu olaylar üzerine bu düşünce ve duygularımı paylaşmak istiyorum. Ben Almanya’da büyüdüm, ama benim ailemin kökleri Türkiye’de. Benim biri Alman, biri Türk iki kalbim var. Çocukluğumda annem hep bana köklerimin olduğu ülkeye saygı duymamı ve nereden geldiğimi unutmamamı öğretti. Bunlar benim bugüne kadar dikkat ettiğim değerler.”

‘ALMANYA-TÜRKİYE MAÇINDA TANIŞTIK’

“Mayıs ayında Londra’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir davette buluştum. Benim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ilk kez 2010’da Başbakan Merkel’le Almanya-Türkiye maçını izlediği yıl tanışma fırsatım oldu. O zamandan beri hep yollarımız şöyle ya da böyle kesişti. Ben, onunla birlikte çekilen fotoğrafımızın Alman medyasında büyük yankı uyandırdığının bilincindeyim. Her ne kadar bazıları beni yalan söylemekle ve samimi olmamakla suçlasa da bu fotoğraf siyasi bir amaçla çekilmedi. Söylediğim gibi, annem, benim kökenimi, aile gelenkelerimi, atalarımı unutmamayı bana hep tavsiye etti.”





FUTBOL KONUŞTUK’

“Benim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğrafın siyasetle ve seçimlerle hiçbir ilgisi yok. Bu benim ailemin köklerinin olduğu ülkenin en yüksek makamına karşı saygıyla alakalı. Ben futbolcuyum, siyasetçi değilim ve bizim buluşmamız herhangi bir siyasete destek vermek amacı taşımadı. Gerçekten de biz bu buluşmada her zamanki gibi aynı konu üzerine, futbol üzerine konuştuk. Cumhurbaşkanı da gençliğinde futbol oynamış.”

‘KÖKLERİME SAYGISIZLIK OLURDU’

Alman medyası başka türlü gösterse bile, gerçek şu ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşmasaydım, bu benim köklerime saygısızlık olurdu. Benim ailem, bugün geldiğim yerle gurur duyuyor. Benim için kimin Cumhurbaşkanı olduğu önemli değil, benim için önemli olan cumhurbaşkanlığı makamı. İngiltere Kraliçesi ve Başbakanı da Londra’da Cumhurbaşkanını kabul ederek bu saygıyı göstermiştir. ‘Türkiye Cumhurbaşkanı mı, Almanya Cumhurbaşkanı mı?’ Bunun bir önemi yok. Bazı kültürlerde siyasi bir lideri kişiliğinden bağımsız görmek zor olabilir. Ama bu durum farklı. Son seçimler veya bir önceki seçimler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, ben bu fotoğrafı yine çektirirdim.”


Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Survivor All Star 2024 117. Bölüm Fragmanı izle Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor Kızılcık Şerbeti 64. Bölüm Fragmanı izle Kara Ağaç Destanı 13. Bölüm Fragmanı izle