Şok araştırma ! Dünyadaki ölümlerin yarısının sebebi beslenme hatası !

Yapılan araştırmaya göre dünyadaki ölümlerin neredeyse yarısı, beslenme alışkanlıklarındaki hatalardan kaynaklanıyor.

Gıda Aydınlatma Platformu, 195 ülkenin beslenme alışkanlıklarının incelendiği bir araştırmadan yola çıkarak, beslenme hatalarının önüne geçmenin basit davranış değişiklileri ile mümkün olabileceğini belirtti.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada; özellikle izolasyon günlerinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için antioksidanlardan zengin gıdaların ve içeceklerin tüketimine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizildi.

Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze yemek gerekiyor
Meyve sebze tüketiminin; sağlıklı yaşamla birlikte yeterli ve dengeli beslenmenin önemi tartışma götürmez bir gerçek. Bu nedenle tüm bilimsel kaynaklar, beslenme uzmanları ve sağlık çalışanları günde en az 5 porsiyon (toplam 400 gram) sebze ve meyve tüketilmesini öneriyor. Ancak Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2017 sonuçları da ülkemizde bireylerin yalnızca yarısının her gün meyve ve/veya sebze tükettiğini bildiriyor.

Gıda Aydınlatma Platformu, konuya ilişkin bir açıklama yaparak COVID 19 nedeniyle içinde bulunduğumuz izolasyon günlerinde ev koşullarında meyvenin uzun süre muhafazasının zorlaştığına dikkat çekerek; tüketicilerin rahatlıkla ve güvenle %100 Meyve Sularını tercih edebileceklerini ifade etti.


Meyve suyuna haksızlık ediliyor
Ne yazık ki, %100 meyve sularının ilave şeker içerdiği gibi yanlış bir algıya sahibiz. Oysa ki marketlerde rahatlıkla bulabileceğimiz %100 meyve suları meyveye eşdeğer besin öğeleri ile hem ekonomik hem de hijyenik bir seçenek. 7’den 70 toplumun tüm bireyleri %100 meyve suyunu kişisel ihtiyacı kadar tüketerek hem sağlıklarını koruyabilir hem de bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

İşte günde bir bardak %100 meyve suyunun faydaları
Bilimsel çalışmalar meyve suyunun hastalıkların önlenmesi için hayati önem taşıyan besin ögelerini içerdiğini göstermektedir. Bunların başında da C vitamini, karotenoidler ve polifenoller gibi besin bileşenleri gelmektedir. O nedenle %100 meyve suları günlük vitamin mineral ihtiyacınızı karşılamanız için en iyi alternatiftir.

%100 Meyve suyu ilave şeker içermez. O nedenle miktarını abartmamak koşulu ile şişmanlatıcı bir etkiye sahip değildir. Tıpkı meyveler gibi rahatlıkla tüketilebilir.

Gıda Aydınlatma Platformu açıklamasına göre bilimsel kanıtlar, %100 meyve suyunun vücutta antioksidan seviyelerini iyileştirdiğini gösteriyor. Örneğin, 3 hafta boyunca günde 3 kez portakal suyu tüketilmesi kanda, C vitamini, folat, karotenoid ve flavanon seviyelerini ciddi düzeyde artırıyor.

Kaynak:

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Süreyya Karabulut: : Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflara inanmıyorum