Sigara zammı son dakika - Sigaraya yeni zam ! Yeni sigara fiyatları !

Sigara ve tütün ürünlerinde uygulanan asgari maktu vergi tutarlarında artış yapıldı. Sigarada asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarı, yüzde 34.7 oranında 0.3899 TL'ye yükseltildi. Söz konusu vergi oranı, tütün içeren sigaralar için 0,2895 lira olarak uygulanıyordu. Buna göre sigara zammı gerçekleşebilir.

Sigarada asgari maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarı, yüzde 34.7 oranında 0.2895 TL’den 0.3899 TL’ye yükseltildi. Yani paket başına vergi tutarı, 5.79 TL’den 7.79 TL’ye çıktı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ÖTV (III) sayılı listede yer alan sigara ve tütün ürünlerinin asgari maktu ÖTV tutarında değişiklik öngören Cumhurbaşkanı kararına göre, sigarada 0.4539 TL olan maktu ÖTV tutarı ile %67 olan ÖTV oranı değiştirilmedi.

ÖTV (III) sayılı listede yer alan “diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları” ile “enfiye ve çiğnemeye mahsus” tütünün asgari maktu ÖTV tutarı da 0.2895 TL'den 0.3899 TL'ye çıkarıldı.


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tarihte bugün ne oldu? 21 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Konyaspor - Galatasaray maçı hangi tarihte, saat kaçta oynanacak? 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte yatırılacak? Renault ve Dacia'dan cezbeden mayıs ayı kampanyaları 2024 LGS sınav yerleri ve sınav giriş belgesi nereden öğrenilir?