Sıfır otomobil fiyatları güncellendi! Stokçulara...

Dolar ve Euro’daki düşüş sonrası sıfır otomobil fiyatlarındaki düşüş ikinci el satışlarını da vurdu. Otomobilleri toplayıp yüksek fiyatlara satmaya çalışan stokçuların araç başı ortalama zararı ise 100 bin lirayı buldu. Sıfır ve ikinci el arasında yüzde 200’lere varan farkların oluştuğu belirtiliyor.

Stokçunun malı elinde mi kaldı, şimdi herkes bu soruları soruyor; ikinci el araba fiyatları düşecek mi? İkinci el araba fiyatları ne zaman düşecek?

Döviz kurunun düşmesiyle indirime giden sıfır otomobil satıcıları 2. el satışlarını durdurdu. Otomobilleri toplayıp yüksek fiyatlara piyasaya sunan stokçular, araç başı ortalama 100 bin lira kadar zarara uğradı. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Sıfır ile ikinci el arasında yüzde 200’lere varan farklar oluştu” ifadesini kullandı.

Türkiye otomotiv pazarında 2021 yılının son ayında kur kaynaklı büyük fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; yaşanan yukarı yönlü kur değişimleri ile Aralık ayının başından bu yana bir hafta içerisinde 2 hatta 3 defa fiyat artırımı yoluna giden sıfır araç satıcıları, gelen müdahaleler sonrasında dövizde yaşanan aşağı yönlü hareket ile kısa sürede indirimleri yansıttı. Ortalama olarak yüzde 12-13’lük indirimler fiyat etiketlerinde görüldü. İkinci el araç piyasasında ise bu durum henüz kendisini göstermedi.

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri