Sessiz ama ölümcül! Sıfır tıklama saldırıları yükseliyor

Hızlı mesajlaşma giderek yaygınlaşıyor. Özellikle gençler arasında daha yaygın olan bu iletişim şekli çok önemli bir iletişim ve kişisel bağlantı biçimi haline geldi. Siber güvenlik şirketi ESET bu iletişim modelinden yararlanarak kullanıcıların dolandırılmasını inceledi, yükselen bir tehdit olan sıfır tıklama saldırılarından korunulmasına yönelik önerilerde bulundu.

Sıfır tıklama saldırısı ağırlıklı olarak  mesajlaşma, SMS hatta e-posta gibi uygulamalardaki güvenlik açıklarına dayanır. Kullanıcıları virüslü bir eki açarak veya sahte bir bağlantıya tıklayarak erişim sağlamaları için kandırmaya yönelik geleneksel istismar yöntemlerinin aksine sıfır tıklama  saldırıları bu tür bir etkileşim gerektirmez. Belirli bir uygulamanın yamalanmamış bir güvenlik açığı varsa, saldırgan veri akışını kurcalayabilir. Bu bir görüntü ya da göndermek üzere olduğunuz bir metin olabilir. Bu medya içinde, bilginiz olmadan kötü amaçlı kod çalıştırmak için bir güvenlik açığından yararlanan manipüle edilmiş verileri gizleyebilirler.

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Gaddar'da Enver’in Ekber’in teklifine nasıl cevap verecek? Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!