Sedat Peker kimdir, aslen nereli?

Küçük biraderi Atilla PEKER ‘’Sedat PEKER’in Gerçek Hayatı’’ isimli kitapta Sedat PEKER’in çocukluk yıllarındaki farklılığından ve zekasından şu şekilde bahsetmektedir: ‘’Rahmetli Babam bizlere gazete ve kitap okuturdu. Daha sonra ise tüm kardeşlere bu okuduklarınızdan neler anladınız diye sorular yöneltirdi. Reis sanki gazete ve kitabı tekrardan okuyormuş gibi ezberden anlatmaya başlardı. O zaman ailece kardeşimizin sıra dışı bir zekaya sahip olduğunu kendi aramızda konuşurduk. Daha sonraki tüm hayatımızda da Reis’in söylediklerini tereddütsüz doğru olarak kabul ettik. Ve bu gerçek bizi bugüne kadar hiç yanıltmadı.’’

Sedat PEKER’in cezaevi süreçleri, Kıbrıscık Cezaevi’nden tahliye olduktan sonrada ara ara devam etmiş. Kırklareli, Bayrampaşa, Paşakapısı, Kıbrıscık Cezaevleri’nde bulunmuş. Ardından Tekirdağ F Tipi, Kandıra F Tipi ve son olarak da Silivri Cezaevi’nde kalmış, 10 Mart 2014 tarihinde tahliye olmuştur.

Yardım severliği ile tanınan Sedat PEKER’in bugüne kadar binlerce öğrenci okuttuğu, çeşitli vakıflara rekor bağışlarda bulunduğu basında sık sık yer almıştır.

Eğitime çok önem verdiğini her fırsatta dile getiren Sedat PEKER, daha 24 yaşındayken kurduğu Yunus Emre Koleji ve Ses Dershaneleri’nde binlerce öğrenciyi burslu okutmuştur. O dönemlerde medyada yere alan bazı haberlerden ötürü, kendi deyimiyle o okullarda okuyan öğrencilerin ileride sorunlar yaşamamaları adına bedelsiz olarak eğtim kurumlarını orada çalışan öğretmenlere devretmiştir. (Bu devri belli sayıda burslu öğrenci okutmaları şartıyla yapmıştır.) (Sisler Bulvarı Programı'ndaki demeçlerinden alıntıdır.)

17 Ağustos Adapazarı Depremi’nin daha 2. gününde Adapazarı’nda oluşturduğu aş evi, o dönem medyada çokça konuşulmuştu. Günde on binlerce insana sıcak yemek dağıtan aş evi, o günün şartlarında oluşturulmuş olan en iyi aş evi ve yardım organizasyonu olarak yıllarca konuşulmuştur. Kuaföründen tuvaletine, yemekhanesinden kıyafet odalarına kadar bir çok alanda on binlerce insana hizmet vermiştir.

Sedat PEKER’in 2002 yılında kurduğu Öztürkler internet sitesinin, İstanbul Hilton Oteli’nde düzenlediği lansman gecesi de aylarca Türkiye’nin gündemini oluşturmuştur. Geceye iş, sanat, cemiyet ve siyaset dünyasından çok önemli isimler katılmıştır.

2004 yılında Kelebek Operasyonu'yla gözaltına alınıp tutuklanmıştır.

Bu yargılamanın sonucunda onanan cezasının bir kısmı, terör örgütüne maddi destek sağlamaktan ceza alan ve Sedat PEKER’in ismini kullanıp, iş adamlarından haraç toplayan Yusuf Altay isimli şahsa uygulamış olduğu darp olayını kapsamaktadır. Bu operasyonları yapan ve o dönemde organize şubede görev yapan yetkililer, paralel devlet yapılanması kapsamında açığa alınmış, kimi ise yine paralel devlet yapılanması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

Kelebek Operasyonu’ndan onanan cezasının diğer bir kısmı ise, pilavcılık yapan ve küçük bir kız çocuğuna tecavüz edip, tecavüze uğrayan kız çocuğunun ailesini şikayet etmemesi için 'Ben Sedat PEKER'in adamıyım!' diye tehdit eden şahsı buldurulup Beykoz’da ki evinde işkence yapmasını kapsamaktadır. Bu işkence görüntüleri de sonraki aylarda Sedat PEKER’in evinde yapılan aramalarda bulunmuştur.

Sedat PEKER daha sonraki yıllarda ise Ergenekon Terör Örgütü Davası’nda yargılanmıştır.

Ergenekon Davası'nda Sedat PEKER’e terör örgütü üyeliğinden 10 yıl ceza verilmiştir.

Hükümetin çıkardığı bir yasa teklifi sonucunda Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı kazanan Sedat PEKER, mahkemenin verdiği karar ile 10 Mart 2014 tarihinde aynı davada yargılanan diğer tutuklu sanıklar ile birlikte tahliye olmuştur.