Sedat Peker kimdir, aslen nereli?

Sedat PEKER'in gerçek hayatına dair bilinmeyenleri, çocukluk hayatından günümüze kadar ki yaşamını anlatan biyografisi. Peki Sedat Peker kimdir, aslen nereli?

Sedat Peker Biyografisi

PEKER Ailesi silsile olarak  Rize’nin Kalkandere ilçesi eşrafından Yamakoğlu Sülalesi’ne bağlıdır. Yamakoğulları Rize’nin önde gelen sülalelerinden biridir. Bu sülale Kafkasya’dan Anadolu'ya göçen (Dağıstan'ın alt kesimlerinden)  ve Doğu Anadolu’ya yerleşen Kıpçak Türkleri'ne mensuptur. Sülalenin bir kolu da Doğu Anadolu'dan Karadenize geçip Rize'nin Kalkandere (Karadere) ilçesine yerleşmiştir. Çok geniş bir sülale olan Yamakoğlu Sülalesi zamanla PEKER, CENGİZ, YAMAK, YILDIZOĞLU Aileleri olarak bir kaç farklı kola ayrılmıştır.

Sedat PEKER’in dedesi Ahmet Bey’de PEKER soy adını almış ve Rize'den göç edip Adapazarı’na yerleşmiştir. Ayrıca kendi oğluna yani Sedat PEKER’in babasına da kendi ismi olan Ahmet adını  vermiştir.  Sedat PEKER 26 Haziran 1971 Cumartesi günü Sakarya’da dünyaya gelmiştir.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!