Sanat dünyasından acı haber! Aykut Sözeri hayatını kaybetti!

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yansıra seslendirme sanatçısı olan Aykut Sözeri, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yansıra seslendirme sanatçısı olan Aykut Sözeri, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı da olan Aykut Sözeri, yaşamını yitirdi.

Acı haberi Sözeri'nin oğlu duyurdu. Babası gibi oyuncu olan Cenk Sözeri, "İçim çok ama çok acıyarak yazıyorum... Maalesef Babamız Aykut Sözeri'yi kaybettik. Cenaze töreni Yarın Saat 15 00'de Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii, Karşıyaka mezarlığında olacak. Tüm dostlarının ve sevenlerinin ve tiyatro camiasının başı sağ olsun." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

AYKUT SÖZERİ KİMDİR?

1950 yılında Ankara’da dünyaya gelen Aykut Sözeri, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümünden, 1969 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren Devlet Tiyatrolarında rol alan Sözeri, konservatuvar yıllarında Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı.

Başta Ankara Devlet Tiyatrosu olmak üzere, Devlet Tiyatroları’nın farklı bölgelerinde, yönetmen, oyuncu olarak çalışmalar yaptı. Sözeri, bu çalışmalarına emekli olduktan sonra da, ‘konuk sanatçı’ olarak devam etti.


TRT’de uzun yıllar seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Yerli ve yabancı pek çok oyuncuyu seslendirdi. Türkiye pek çok ünlü oyuncuyu onun sesinden tanıdı. Dizi ve filmlerde de oynayan Sözeri, kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Cenk Sözeri’nin de babasıdır.

Beşiktaş Kulübünden sert Beyaz TV açıklaması! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar