Sakın bu hatayı yapmayın! İşte Kurban etini saklamanın püf noktaları...

Kurban Bayramı heyecanı yaklaşıyor. Kurban kesiminden sonra etlerin muhafazası kısmında yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına sebep olmaktadır. Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, taze etin tüketilebilmesi ve dayanaklığının artırılabilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli kriterler olduğuna dikkat çekti.

Müslüman dünyası için kutsal kabul edilen Kurban Bayramı heyecanı yaklaşıyor. Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, taze etin tüketilebilmesi ve dayanaklığının artırılabilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli kriterler olduğuna dikkat çekti. Kurban etinin bazı işlemlere tabi tutularak yemeğe hazır hale getirildiğini belirten Taşpınar, “Öncelikle etlerin, kesim alanından eve poşetle taşınmaması gerekiyor. Özellikle yaz aylarına denk gelen kurban kesimlerinde 37-39 derece sıcaklığı olan et, poşette uzun süre tutulduğunda daha yüksek sıcaklıklara ulaşır. Bu durumda ette terleme, yeşerme gibi olumsuz durumlar görülür. Geri dönüşüm plastiklerinden üretilen poşetlerde ise risk daha fazladır. Etin taşınması için kâğıt ambalajlar kullanılmalıdır” dedi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Didem’in Şebnem’e karşı yeni planı hayata geçiriyor! Hayırsız adasından suya atlayan Ilgaz kurtulabilecek mi?