Ramazan (oruç) ne zaman bitiyor? En son iftar hangi gün yapılacak?

Mübarek Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşırken Ramazan'ın son günü vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki en son oruç hangi gün tutulacak, son iftar hangi gün yapılacak? İşte Ramazan'ın son günü...

Mübarek Ramaza ayı vesilesiyle oruçlarını tutmaya devam eden vatandaşlar, orucun son günü hakkında araştırmalar yapıyor. "Oruç ne zaman bitiyor?" sorusuna cevap arayan vatandaşlar, Diyanet tarafından yayımlanan Ramazan takvimini sorguluyor. Peki, oruç ne zaman bitiyor? Ramazan ayının bitmesine kaç gün kaldı? İşte detaylar...

2023 RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 (yirmidokuz) gün sürecek.

Böylece; Ramazan ayı bu yıl 20 Nisan 2023 Perşembe günü yani 6 gün sonra sona erecek. 21 Nisan 2023 Cuma günü ise bayramın 1. günü idrak edilecek.

RAMAZAN BU YIL 29 GÜN SÜRECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, kameri takvime göre ayın dünya etrafında döndüğü sürenin 29 gün ve bir kaç saat olduğunu belirtti.

Ramazanın bazen 29, bazen de 30 gün sürmesinin ayın dünya etrafında dönme süresiyle alakalı olduğuna işaret eden Bozkurt, "Bu ramazan da 29 gün sürecek." dedi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!