Ramazan Bayramı'nda nasıl beslenmeliyiz? İşte ramazan sonrası dikkat edilecekler listesi...

Ramazan ayı ve sonrasındaki bayram günler beslenme düzenimizde oldukça sert bir değişikliğe neden oluyor. Bu değişikliğin sağlığımızı olumsuz etkilememesi için dikkat etmemiz gerekir.

Ramazan bayramında beslenme önemli konulardan biridir. Çünkü ‘Nasıl olsa bayram istediğimi yiyebilirim.’, ‘Bir ay aç kaldım 3 gün dilediğimi yesem bir şey olmaz.’ gibi düşüncelere sıklıkla kapıldığımız bir süreçtir. Ramazan ayında uzun süreli açlık durumu gerçekleştiğinden metabolizma hızımız yavaşlar. Daha hızlı kilo almaya meyilli oluruz.  Bu sebeple ramazan bayramında beslenme ’de  ipin ucu kaçtığında kilo almamız kaçınılmaz bir son olacaktır. Bunun yanı sıra safra kesesi ve  mide rahatsızlıklarında artış,  mide ve bağırsaklarda  gaz sıkıntısı,  diyare (ishal), tansiyon yüksekliği ve kan şekerinde dengesizlikler de görülecektir. Ruhen temizliğin yanı sıra, vücudumuz içinde bir temizlik olan bu kutsal ayın sonrasındaki bayramını da toparlanma süreci olarak düşünmeli ve eski yaşantımıza yavaş yavaş geri dönmeliyiz. 

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri