Pentagon: Türkiye baskıya boyun eğmedi

ABD, "Türkiye'ye uyguladığımız baskıya rağmen S-400'lerden vazgeçiremedik" dedi.

Türkiye, Amerika'nın tüm tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini aldı. Teslimat sürecinin başlamasıyla birlikte Türkiye'yi F-35 programından çıkarma kararı alan Amerika, yaptırım tehditlerini dilinden düşürmedi. Her şeye rağmen sevkiyatlar, bu süreçte devam etti.

 "TÜRKİYE BOYUN EĞMEDİ"
Pentagon, Türkiye'nin Amerika'nın  baskısına boyun eğmediğini ve aldığı Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyi reddettiğini belirtti.

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, bugünkü basın toplantısında, “Henüz aynı konumdayız, F-35 ve S-400’lerin uyumsuz olduğunu net bir şekilde söyledik. Maalesef Türkiye, S-400’le ilgili herhangi adımlar atma kararını almadı, bu yüzden biz Türkiye’deki çalışmalarımıza (Türkiye’deki F-35 parça üretimini ABD’ye taşıma çalışmaları) devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

F-35 İÇİN HALA GÖRÜŞÜYORUZ
Lord, bu bağlamda, Türkiye’deki F-35 parça üretiminin büyük bir kısmını gelecek Mart ayına kadar ABD’ye taşımayı planladıklarını doğruladı.

Pentagon yetkilisi ayrıca Türkiye’nin daha önce satın aldığı 4 adet F-35’in geleceğini Ankara ile görüşmediklerini de sözlerine ekledi.

18 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Tarihte bugün ne oldu? 18 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 117. Bölüm Fragmanı izle Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor