Pegasus'tan yangın iddialarına açıklama!

Kayseri-Düsseldorf seferini yapan Pegasus uçağının, yangın iddialarına ilişkin Pegasus'tan açıklaması geldi.

Pegasus Havayolları, Erkilet Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra motorunda yangın çıktığı ve Kayseri'ye geri döndüğü iddia edilmişti. Çıkan haberler üzerin Pegasus'tan basın açıklaması geldi. Açıklamada uçağın sağ motoruna bilinmeyen bir cisim girdiği belirtilirken, yangın konusuna ise değinilmedi.



İşte Pegasus'un açıklaması;



Pegasus Hava Yolları’nın Kayseri – Düsseldorf seferini gerçekleştirmek üzere kalkışını yapan TC-IZE tescilli Boeing 737-800 uçağı, kalkışını takiben sağ motoruna girdiği değerlendirilen bir yabancı cisim nedeniyle uçuş güvenliği gereği Kayseri Erkilet Havalimanı’na geri dönmüştür.

Uçuşumuzda görevli kokpit ekibimiz, bu gibi durumlarda uygulanması gereken prosedürleri eksiksiz yerine getirerek, uçağımızı iki motoru da çalışır durumda teknik kontrollerin yapılması için geri döndürmüştür.

Misafirlerimiz kendilerine tahsis edilen yeni bir uçakla seyahatlerine devam etmişler, yapılan teknik kontroller sonrasında motorda ya da diğer sistemlerde limit dışı hiçbir duruma rastlanmaması üzerine uçağımız yeniden sefere verilmiştir.

Kaynak: AirPortHaber


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! ÖSYM 2024 KPSS lisans başvurusu başladı mı? Başvuru ücreti ne kadar?