Paskalya bayramı nedir? Paskalya bayramı ne zaman?

Paskalya bayramı hristiyanların bayramıdır. Bu sene 4 Nisan Pazar günü kutlanmıştır. Paskalya gerçekten ne demektir? Hristiyanlar Paskalya’da neyi kutlarlar? İşte Paskalya bayramı hakkında merak edilenler...

Hristiyanların bayramlarından biri olan Paskalya bayramının detayları araştırılıyor. Paskalya aslında Aramice’de Paskha, İbranice’de Pesah Grekçe’de Paskha kelimelerinden Türkçe’ye girmiştir. Bu kelime, “geçmek” anlamına gelir. İşte Paskalya bayramı hakkında merak edilenler... 

PASKALYA BAYRAMI NEDİR?

Paskalya Bayramı aslında İsa'nın dirilişinin olduğu haftaya denir. Hristiyanlar bu haftaya Kutsal Hafta derler. Bu hafta içerisindeki perşembe günü, İsa'nın; öğrencilerinin ayaklarını yıkadığı, son akşam yemeğini yediği ve bu akşam yemeğinde öğrencileriyle şarap ve ekmek paylaşırken, “Bu sizin için feda ettiğim kanım ve bedenim” ile başlayan ünlü ayetleri söylediği gündür.

Cuma günü ise İsa'nın çarmıhtaki ölümü anarlar. Bir Hristiyan’ın yapması gereken, günahlarının sonucunu üstlenen İsa'yı anması, Onun ve kendi kimliğinin farkına varmasıdır. Pazar Günü diriliş bayramıdır. O gün Hristiyanlar İsa'nın ölümden dirilişi kutlarlar.

PASKALYA BAYRAMI NE ZAMAN?

Paskalya Bayramı Mart ve Nisan aylarında kutlanmaktadır ve tarihi her yıl değişir. Genellikle Nisan ayının ikinci Pazar gününde kutlanır. Her yıl baharın farklı aylarında pazar günü kutlanan Paskalya, iyiliğin, kötülüğün üzerindeki zaferini ve öldürülen Hazreti İsa'nın dirilişini simgeliyor. 

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!