Omicron varyantına karşı umut verecen araştırma! Antikor...

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülkede baskın varyant haline gelen Omicron'a ilişkin ABD'li bilim insanlarından umut veren bir haber geldi. Yeni çalışmada, tam aşılı ve aynı zamanda Covid-19'a yakalanan kişilerin antikorlarının yüzde 1000 düzeyinde arttığı ve "süper bağışıklığa "sahip olduğu belirtildi. Uzmanlar, bu durumun kişinin corona virüsün farklı versiyonlarına maruz geldiği için antikorlarının çeşitlenmesi sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

ABD’de yeni bir araştırma, aşı olduktan sonra Covid-19’a yakalanan insanların antikorlarının çeşitlendiğini ve sonraki enfeksiyonlara karşı çok güçlü bir şekilde korunduğunu gösterdi. 

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nde Delta dalgası sırasında yürütülen yakın tarihli bir çalışmanın arkasındaki araştırmacılar, bu çift katlı korumayı "süper bağışıklık" olarak tanımladı. 

Hıdırellez gecesi nasıl dilek dilenir? Hıdırellez dilek duası Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yılport Samsunspor Trabzonspor maçı Geniş özeti ve Golleri