Okula dönüş döneminde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken 8 siber güvenlik önlemi

Yeni öğretim yılı başlangıcı, öğrenciler ve ebeveynlerinin okul hazırlıklarını sürdürdükleri yoğun bir dönem. Ancak yılın bu döneminde kurbanların açıklarını yakalamak için fırsat kollayan siber suçlular, geliştirdikleri yeni yöntemlerle saldırılarına devam ediyor. Oluşturdukları sahte çekilişler ve uygun fiyatlı sahte kampanyalar ile kimlik avı saldırıları düzenleyen saldırganlar, bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayan öğrencileri ve ebeveynleri hedefliyor.

OKULA DÖNÜŞ DÖNEMİNDE EBEVEYNLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN 8 SİBER GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yeni öğretim yılı başlangıcı, öğrenciler ve ebeveynlerinin okul hazırlıklarını sürdürdükleri yoğun bir dönem. Ancak yılın bu döneminde kurbanların açıklarını yakalamak için fırsat kollayan siber suçlular, geliştirdikleri yeni yöntemlerle saldırılarına devam ediyor. Oluşturdukları sahte çekilişler ve uygun fiyatlı sahte kampanyalar ile kimlik avı saldırıları düzenleyen saldırganlar, bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayan öğrencileri ve ebeveynleri hedefliyor. Ayrıca tatil nedeniyle güvenlik önlemlerini azaltan eğitim kurumlarının ağlarına sızabilen saldırganlar bilgi hırsızlığı, hizmet kesintisi ve kullanıcı gizliliğinin ihlali gibi karmaşalara neden olabiliyor. Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Tatil döneminin bitmesi ve okul sezonunun açılmasıyla birlikte büyük bir alışveriş yoğunluğu başlıyor. Bu dönemde ebeveynler, düzenlenen kampanyaların doğruluğunu ve alışveriş yapılan sitenin gerçek olup olmadığını kontrol etmeli.“ uyarısında bulunarak okula dönüş döneminde dikkat edilmesi gereken 8 noktayı paylaşıyor.

Fenerbahçe Mondihome Kayserispor Maçı Geniş Özeti ve Golleri VavaCars Fatih Karagümrük Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Daha kaliteli uyku için 10 yöntem Sarımsağın faydaları Gaddar’da Aydan Dağhan deliye döndürdü!