Nazım Hikmet'in oğlu öldü...

Ünlü şair Nâzım Hikmet’in öz oğlu ressam Mehmet Nazım 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Paris’te yaşayan Mehmet Nazım’ın ölümünü ressam dostu Utku Varlık sosyal medyadan yayınladığı, “Mehmet Nazım’ı yitirdik; Yakın ve uzak bellek, bana tarifsiz bir hüzünü anımsatıyor. Uzaklaşıyoruz yavaş yavaş” mesajıyla duyurdu.

Hürriyet'ten İhsan Yılmaz'ın haberine göre; Nazım Hikmet, 1950 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Münevver Andaç’la birlikte oldu. Bu ilişkinden 1951 yılında Mehmet dünyaya geldi. Ancak Hikmet ile Andaç resmi olarak evli değildi ve Nazım Hikmet oğlu üç aylıkken Türkiye’den ayrıldı. Mehmet Nazım babası Nazım Hikmet’le küstü. Bugüne kadar babası hakkında da hiç bir açıklama yapmadı.

MEHMET İÇİN ŞİİR YAZMIŞTI

Nazım Hikmet, Bulgaristan’ın Varna kentinde oğlu için yazdığı ‘Mehmet’ şiirinde ona olan özlemini şu dizelerle anlatıyordu:

“Karşı yaka memleket,sesleniyorum Varna’dan, işitiyor musun?

Memet! Memet!

Karadeniz akıyor durmadan, deli hasret, deli hasret, oğlum, sana sesleniyorum, işitiyor musun?

Memet! Memet!”

Kaynak: Superhabertv


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!