Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses ne zaman öldü?

Arabesk müziğin babası olarak anılan sanatçı Müslüm Gürses hakkında Müslüm Gürses ne zaman öldü, neden hayatını kaybetti? sorularının yanıtları merak ediliyor. Müslüm Gürses nereli, kaç yaşında? Müslüm Gürses ne zaman öldü? Müslüm Gürses eşi kim? Müslüm Gürses hayatı! Müslüm Gürses'in ölümü! Müslüm Gürses neden öldü? Müslüm Gürses şarkıları!

Müslüm Gürses ne zaman öldü, sorusunun yanıtı merak ediliyor. Arabesk müziğinde fırtına gibi esen, her konserinde günler önce biletleri tükenen Türkiye'nin babası Müslüm Gürses'in bugün ölüm yıldönümü. Vefatının ardından şarkılarla anılmaya başlayan Müslüm Gürses'in hayatını anlatan film yapıldı. Peki, Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses nereli, kaç yaşında? Müslüm Gürses ne zaman öldü? Müslüm Gürses eşi kim? Müslüm Gürses hayatı! Müslüm Gürses'in ölümü!Müslüm Gürses neden öldü? Müslüm Gürses şarkıları!

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Müslüm Gürsesarabesk ve Türk halk müziği sanatçısı. Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, aynı zamanda Halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı.

Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum".Soyadını da orada çalışırken "Gürses" olarak değiştirirler.

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi. 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45'likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli "Emmioğlu/Ovada Taşa Basma" plağıdır ve Ömür Plak , Adana basımıdır. Ömür Plak ile toplam 4 adet 45'lik yaptı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Ödülünü Kazandı! Kardeşlerim'de Akif ile Süreyya köşeye sıkışıyor Mutfak Bahane final gününe sevilen sanatçı Gülşah Buzlu damga vurdu!