MÜJDE  BEKLİYORUZ

Her gün sosyal medyada bir başka kadın için adalet talebinde bulunmak zorunda bırakıldık. Neden? Yetmez mi?

DİLEK BOZKURT didenboz@hotmail.com

MÜJDE  BEKLİYORUZ

Her gün sosyal medyada bir başka kadın için adalet talebinde bulunmak zorunda bırakıldık. Neden?

Yetmez mi?

Şimdi de hakkında üç dava, yedi uzaklaştırma kararı olan ve yedi yıldır tacizde bulunan ve yedi yılda bilmem kaç farklı telefon hattından tacize devam eden sapkın ( saplantılı) kişilik Cebrail Can Kalaycı tutuklansın diyoruz hep birlikte....

Artık yeter gerçekten !

Uykular haram oldu. Öyle uykuyu seven biriyken uyuyamıyorum, zindan ettiniz her günümüzü gecemizi...

Biri bitmeden öbürü geliyor. Ve unutturulmak istenenler var üstelik !

Milli güreşçi Recep Çakır var bilir misiniz ? İşte bu Recep 2008 yılında 23 yaşında bir  kadına tecavüz etmiş ve yirmi üç yıl ceza almış. Son zamanlarda sosyal medya yasasındaki unutulma mevzusu kapsamından yararlanarak hakkındaki haberleri sildirmeye başladığı konuşuluyor sosyal medyada.

Unutmayız artık boşuna uğraşma !

Tecavüzcü birinin tutuklanması içinde seferber olmuştuk dün. Evet bildiğiniz gibi Musa Orhan tutuklansın diye bu yüzyılda çarpık adalet sisteminden yorulduğumuz için sosyal ağlardaydık.

Yani rezaletin farkında mıyız? Bazılarımız farkında sanırım. Tecavüz eden tutuklansın diye tweet atmak zorunda bırakılan sistemden hicap duyuyoruz hepimiz biliyorum. Tweeter Adalet Bakanlığı suçlunun cezasını verdi demiş çoğu kullanıcı haklı olarak.


Bir de Kadir Şeker var.  Doğru ya hâlâ Kadir için adalet dediğimiz  mevzumuz da var. Ne olur sizce ? Sosyal medyadan Kadir' e de adalet sağlanır mı? Buna  da vesile olur mu sosyal medya ?

Yazının genel içeriğine bakıyorum da tecavüzcüler, ölen kadınlar, adaletsizlikler...
Her gün gündemimiz bu şekilde. Ekonomi ile ilgili can alıcı gelişmeler ya da can sıkıcı gelişmeler mi demeliyim? Bunların konuşulması da sadece sosyal mecralarda. Uzun zamandır televizyon izlemiyoruz, bakmaya tahammülümüz de yok, izlenmeye değer gerçek haber de....


Eeee ne olacak böyle? Neyse bu yazının sabahı bir müjdeli haberimiz var en azından. Sevinir miyiz ülkece? Bakalım görelim . Hababam sınıfında ki Kemal Sunal repliği ile "Hayırdır İnşallah" diyorum.


Sevgilerimle.

Tüm yazılarını göster