Moody's'den Türkiye'ye uyarı!

Kamu borçları artarsa kredi notuna baskı yaratır

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, Türkiye'ye "kamu borçlanması artarsa, bu durum kredi notu üzerinde baskı yaratır" uyarısı yaptı.



Moody's'den yapılan açıklamada, bütçe gelirlerinin Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülenin altında kalmasının beklendiğini ve bu durumun kamu borçlanmasını artıracağı belirtildi.



OVP'de yer alan yüzde 5.5 düzeyindeki büyüme hedefinin de "iyimser" olduğu vurgulanan Moddy's açıklamasında, devletin borçlan ihtiyaçlarının da artabileceğine dikkat çekildi.



Açıklamada, OVP'de yer alan harcamaların devlet borcunu daha da artıracağı ve bunun da Türkiye'nin kredi notu açısından olumsuz olacağı vurgulandı.


Yukatel Adana Demirspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri Tarihte bugün ne oldu? 27 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 97. Bölüm Fragmanı izle Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Karar Resmi Gazete'de yayımlandı Kızılcık Şerbeti 61.Bölüm Fragmanı izle