Moderna aşısı hakkında kritik karar: Kalp kası ve zarı iltihabı nedeniyle 30 yaş altına önerilmedi

Fransa'da Sağlık Yüksek Kurulu (HAS) yeni tip koronavirüsa karşı geliştirilen Moderna aşısı hakkında flaş bir değerlendirmede bulundu. Kuruldan yapılan değerlendirmede aşı 30 yaş altına önerilmedi. Gerekçe olarak ise aşının kalp kası ve zarında iltihap riskini artırması gösterildi.

ransa'da Sağlık Yüksek Kurulu koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Moderna aşısını, kalp kası ve zarında iltihap riskini artırdığı gerekçesiyle 30 yaşından küçüklere uygulanmaması tavsiyesinde bulundu.

Yapılan açıklamada, araştırma sonuçlarının, Pfizer/Biontech ve özellikle Moderna aşılarının, uygulandıktan sonraki 7 gün içinde 30 yaş altı erkeklerde kalp kası miyokardiyum ile kalp zarı perikardiyumda iltihaplanma riskini artırdığına işaret edildi.

Moderna aşısının 30 yaş üstüne uygulanmasının daha iyi olacağı değerlendirmesi kamuoyu ile paylaşıldı.

Yukatel Adana Demirspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri Tarihte bugün ne oldu? 27 Nisan tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 97. Bölüm Fragmanı izle Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Karar Resmi Gazete'de yayımlandı Kızılcık Şerbeti 61.Bölüm Fragmanı izle