MHP lideri Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar" dedi. Bahçeli, gündemdeki tartışmalı konularla ilgili de konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar" dedi. Bahçeli, gündemdeki tartışmalı konularla ilgili de konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Uygur Türkleri'yle ilgili olarak, "Hiç kimse bize, esir Türkler hakkında istikamet gösteremez. Uygur Türkleri'nin hüznü yüreğimizdedir. Türkmeneli'nin sevdası iliklerimizdedir" dedi. MHP lideri, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değinerek, "Sabahtan akşama kadar televizyonlardan şiddeti teşvik eden program, haber ve dizileri de aynı oranda kınadığımızı söylemek boynumuzun borcudur. Dizilerde kadına şiddet sahnelerinin kesilmesi, toplumsal duyarlılığın tahkimi bize göre çok acil bir ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, harp okullarında irtica tartışmaları ile ilgili, "Türkiye laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletidir. İrtica kılıfı ile estirilen İslam düşmanlığına tahammülümüz söz konusu olmayacaktır" dedi.

Sonbaharda erken seçim iddiaları hakkında ise Bahçeli, "Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar. Boş yere umutlanmayın, seçim zamanında yapılacak, bu millet zilleti önüne kattığı gibi, kaçtığı yere kadar kovalayacaktır" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları:

Koronavirüs tedbirlerine özen gösterdik. Salonlara sığmayıp taşmak isterdik, her insanımızla, dava arkadaşımızla görüşmeyi ortak bir heyecanda birleşmeyi arzu ederdik fakat salgının yol açacağı tehlikeleri düşünerek davetli sayımızı mümkün mertebe kısıtlı tuttuk. 13. Olağan Büyük Kurultayımız buna rağmen muhteşem bir atmosferde geçmiştir.

Lafa geldi mi büyük dava adamı rolüne bürünenlerin süreç içinde ne kadar küçüldüğünü, nasıl kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük. Bunların MHP'ye karanlık operasyonlarda figüranlığa nasıl teşne olduklarını seyrettik. Her gün bir başka açarak, tuzakları bozarak, iftiraları yenerek kutlu davamızı onun bunun doymaz kursağına bırakmadık. Büyük kurultayımızda rotamızı çizmiş durumdayız. Stratejik hedeflerimizden ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Kökleşmesine hizmet etmektir.

Yeni bir anayasa ikinci stratejik hedefimizdir. Yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası ve inşası üçüncü stratejik hedefimizdir.

UYGUR TÜRKLERİ AÇIKLAMASI

Bölücülerle, terör örgütleri ile, Türkiye düşmanı çevrelerle birliktelik içinde olanlar geçmişten mutlaka ders çıkarmalıdır. Yanlış hesaptan dönmelidir. Türk Milleti bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcıdır. Özellikle hiç kimse bize, Türklük konusunda söz söyleyemez. Hiç kimse bize, esir Türkler hakkında istikamet gösteremez. Uygur Türkleri'nin hüznü yüreğimizdedir. Türkmeneli'nin sevdası iliklerimizdedir. Türk Milleti ile gönü bağı kopmuş kim varsa, bize Uygur Türkleri konusunda laf ediyor, ileri geri konuşuyor. İşbirlikçisinden, bölücüsüne, ilkesizine kadar hepsi ağız birliği ile fikriyatımızın kilit taşları hakkında bilirkişilik taslıyor. Ey gafiller, Türklük ne zaman sizin ana meseleniz oldu.

Ülkülerimiz ne diyorsa ona göre hareket ederiz. Herkes haddini bilsin. CHP böyle demiş, İp söyle demiş, HDP şunu söylemiş, bizim için sadece gürültü kirliliğidir. Türk'ün Şii'si, Sünni'si, yani mezhepsel ayrılığı değil, yüksek milli şuuru her mevzunun üstündedir. Görevinden istifa eden sayın Erşat Salihi'ye teşekkür ediyorum. CHP'nin bir gün Kerkük, Musul'un çiğnenmiş haklarından bahsettiğini duyanlarınız oldu mu? Bu ayın ilk haftasında Irak'ı ziyaret eden Papa'nın Türkmenlerin hakları ile ilgili tek bir kelam ettiğine şahit olundu mu? Yine söylüyoruz, Türk'ün Türk'ten başka dostu da seveni de yoktur. Batı'nın Müslüman denildiğinde anladığı Türk'tür. Limasol'da cami duvarlarında haç resmi çizilmiş, 'Türklere ölüm' yazılmıştır. Andımız'ı istismar edenler, bu sevdadan ilelebet mahrum olan kimliksizlerdir.

TELEVİZYON DİZİLERİYLE İLGİLİ ÇAĞRI: ACİL BİR İHTİYAÇTIR

İstanbul Sözleşmesi tartışmaları esef verici boyuttadır. MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Ancak sabahtan akşama kadar televizyonlardan şiddeti teşvik eden program, haber ve dizileri de aynı oranda kınadığımızı söylemek boynumuzun borcudur. Dizilerde kadına şiddet sahnelerinin kesilmesi, toplumsal duyarlılığın tahkimi bize göre çok acil bir ihtiyaçtır. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar çekilmek de imzacı ülke adına bir haktır. İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı ile feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır. Kadın haklarını yalnızca sözleşmeye bağlı görmek cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır. Bir maddesini bile okumayanların, bu kapsamda tahrik diline saplanması acıklı bir halin varlığına delildir. CHP yönetimi, parti teşkilatlarını saran tacizleri unutmuş gibi davranarak suyu bulandırmaktadır. İP aynı havadadır, HDP aynı tavdadır.

'HARP OKULLARINDA İRTİCA' TARTIŞMASI

Madem irticai faaliyetlerine karşı bu kadar hassastınız, o zaman FETÖ'nün 1980'lerden beri askeri okullara nasıl sızdığını ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız. Kiralık kalemlerin yorumları, CHP'nin isnatları sanaldır, gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Müslüman Türk milletinin inançlarından ne istiyorsunuz? Laik, anti laik gibi kamplara ayırdınız, yetmedi mi? FETÖ'cülerin piyonu olmaktan utanmadınız mı? Türkiye laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletidir. İrtica kılıfı ile estirilen İslam düşmanlığına tahammülümüz söz konusu olmayacaktır.

SONBAHARDA ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Kılıçdaroğlu anlaşılan HDP ile süren kanun dışı ilişkiyi resmileştirme arzusundadır. Biz PKK eşittir HDP diyorduk. Kanlı denkleme CHP de bodoslama girmiştir. Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı düşlüyorlar. Boş yere umutlanmayın, seçim zamanında yapılacak, bu millet zilleti önüne kattığı gibi, kaçtığı yere kadar kovalayacaktır. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde yeni bir tarih yazılacaktır.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!