Meteoroloji'den il il kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu uyarıları, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar başlıkları altında şekilleniyor. Uyarıların derecesi yüksek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış raporuna ilişkin uyarıları sürüyor. Buna göre; başta İzmir olmak üzere Burdur, Isparta, Antalya, Muğla ve Aydın'da yağışların şiddetinin artacağı değerlendiriliyor. 

Hava durumu raporuna göre; şiddetli yağışa belli kesimlerde şiddetli rüzgar da eşlik edecek. 

İzmir'in batı ilçelerinin yanı sıra Burdur, Isparta çevreleri, Antalya'nın Kurkuteli ve Elmalı ilçelerinde kuvvetli yağışlar görülecek. Antalya'nın merkeziyle Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta, Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı öngörülüyor. Meteoroloji, yağış alan illerin sakinlerini ani sel başta olmak üzere su baskını, ulaşımda aksamalar vb.risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Hava tahminlerine göre; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz, kuvvetli rüzgarın etkili olacağı kesimlerden. Buna ek olarak; Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde rüzgarın hızının 100 km/saat üzeri olacağı değerlendiriliyor. Bu nedenle vatandaşların çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb. olumsuzluklara karşı tedbirli davranmaları önem taşıyor. 

Ülke genelinde hava sıcaklığına dair bir ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Yurdun batı kesimleri mevsim normallerinin 2-5 derece civarında üzerinde seyrederken, diğer yerlerde mevsim normallerinin etkisi altında. 


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!