Meteoroloji duyurdu: 4 il için sarı kod uyarısı

Meteoroloji tarafından merakla beklenen haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan son rapora göre, hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 4 ilimiz için 3 Ocak 2022 Pazartesi günü için sarı kodlu uyarı geldi. İşte detaylar...

MeteorolojiGenel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kayseri, Sivas ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Akdeniz iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.