Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet kimdir? Şiirleri ve eserleri nelerdir?

1901 yılında Selanik'te dünyaya gözlerini açan Nazım Hikmet, 40 gün daha büyük görünmemesi için 1902 doğumlu şeklinde anılmıştır. Türk Edebiyatının usta şairi, 3 Haziran 1963 yılında hayatını kaybetmiştir. Peki Nazım Hikmet kimdir? Şiirleri ve eserleri nelerdir?

Dedesi Mithat Paşa'nın yakın arkadaşlarından olan, Nazım Paşa. Aynı zamanda, Mevlevi tarikatına mensuptu. Babası ise memur olarak görev yapmıştır. Annesi ise eğitimci Enver Paşa'nın kızıdır. Nazım Hikmet Ran, ilkokulu bitirdikten sonra, Mekteb-i Sultani'nin hazırlık sınıfına yazılmıştır. Fakat ailesinin sıkıntı yaşaması, Nişantaşı Sultani okuluna gitmesine neden olmuştur. Dedesi Nazım Paşa'nın etkisinde kalıp, şiirler yazmaya başlamıştır.

Nazım Hikmet Ran Kimdir?

1901 yılında doğan Türk şair ve yazardır. Hapis ve sürgünlerde yaşamını devam ettirmiş, 1963 yılında Rusya'nın Moskova şehrinde hayatını kaybetmiştir. Zatülcenap hastalığına 1920 yılında yakalandı ve askerlikten muaf tutuldu. Bu yıllarda hececiler olarak bilinen şairler arasında ünlenmeye başladı. Bahriye Mektebinde olduğu sırada hocası Yahya Kemal Beyatlı idi. Ona yazdığı şiirleri gösteriyor, eleştirilerini alıyordu. 1920 yılında Alemdar Gazetesi tarafından düzenlenen şiir yarışmasına katılıp birincilik elde etti. Aldığı ödül ününün artmasına neden oldu.

Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?