Mastürbasyonun faydaları nelerdir?

Genellikle gizli gizli yapılan mastürbasyonun insan vücuduna ve cinsel hayatınıza inanılmaz faydaları bulunuyor.

Kişinin kendini tatmin etmek için yaptığı mastürbasyon, sadece anlık bir zevk değil. Birçok faydası bulunan mastürbasyonun, uzmanlar tarafından vücuda, sağlığa yararlı, keyifli bir deneyim olduğu belirtiliyor. İşte mastürbasyonun insanlara 5 faydası...

ADET SANCILARINA BİREBİRUzmanlar, orgazm yaşanırken kanda oluşan tüm kimyasalların adet ağrıları sırasında ağrı kesici gibi davrandığını belirtiyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR: Mastürbasyon yapan 20 ila 50 yaşındaki erkeklerin kanser olma riskinin azaldığı görülmüştür.

UYKU DÜZENİNİ SAĞLAR: Uzmanlara göre cinsel tatminle birlikte bir dizi endorfin, katekolamin ve sitokin gibi uyku getiren hormonlar salgılıyor.

İYİ HİSSETTİRİYOR: Endorfin ve katekolamin hormonları stres düzeylerini artırır ve morali düzeltir.

CİNSEL YAŞAMI İYİLEŞTİRİR: Mastürbasyonun partnerinizle iletişiminize katkı yaparak cinsel yaşamı iyileştirdiği söyleniyor.


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Fenerbahçe Beko Monaco maçı sonrası saha karıştı! Beşiktaş Çaykur Rizespor Maçı geniş Özeti ve Golleri! Tarihte bugün ne oldu? 4 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Survivor All Star 2024 103. Bölüm Fragmanı izle EPDK motorin ve benzin fiyatı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı!