Martin Braithwaite resmen Barcelona'da !

Barcelona, Leganes'ten Danimarkalı forvet oyuncusu Martin Braithwaite'ı kadrosuna kattı. Katalan ekibi özel izinle transfer ettiği Braithwaite için 18 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Barcelona Kulübü, 28 yaşındaki Braithwaite'in 18 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edildiğini duyurdu.

Serbest kalma bedeli 300 milyon euro olarak belirlenen Danimarkalı futbolcuyla 30 Haziran 2024'e kadar sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Kariyerine ülkesinin Esbjerg takımında başlayan Braithwaite, Fransa'da Toulouse, Bordeaux, İngiltere'de Middlesbrough'da oynadıktan sonra geçen sezon Leganes'e transfer olmuştu.

ÖZEL İZİNLE TRANSFER YAPILDI
Bu sezon Leganes'te 27 maça çıkan Braithwaite, 8 gol attı. Bu arada Barcelona, transfer dönemi olmamasına karşın takımda yaşanan uzun süreli sakatlıklar üzerine La Liga'nın özel izniyle kadrosuna katkı yapma hakkı elde etti.

Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough ve Bordeaux ve son olarak Leganes gibi takımlarda oynayan Martin Braithwaite, Leganes formasıyla çıktığı 27 resmi maçta 8 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Danimarka Milli Takım'ında da 39 maça çıkan 28 yaşındaki futbolcu, 7 gol, 4 asistlik katkı yaptı.

ÖZEL TRANSFER HAKKI NEDİR?
La Liga 'da özel transfer hakkı şöyle işliyor. Uzun süreli sakatlık sebebiyle en az 5 ay olmak kaydıyla oyuncular takımdan ayrı kalırsa transfer sezonu dışında sadece bir oyuncu için başvuru yapılabiliyor. Oyuncunun bonservisinin elinde olması ya da La Liga'da oynaması gerekiyor.

MARTİN BRAITHWAITE KİMDİR?
5 Haziran 1991'de Danimarka'nın Esbjerg kentinde dünyaya gelen Martin Braithwaite, futbola ülkesinin takımı Midtjylland'ın altyapısında başladı. Daha sonra sırasıyla Esbjerg ve Toulouse'da forma giyen Danimarkalı yıldız, 2017 yılında 11.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında İngiliz ekibi Middlesbrough'ya transfer oldu.

2017-2018 sezonunun ikinci yarısında Fransız ekibi Bordeaux'ya kiralanan Braithwaite, geçtiğimiz sezon kiralık geldiği Leganes'te gösterdiği performansla adından söz ettirmeyi başardı. İspanyol kulübü, sezon başında yıldız oyuncunun bonservisini 5 milyon euro karşılığında Middlesbrough'dan almıştı. Asıl mevkisi sntrafor olan Danimarkalı futbolcu 10 numara ve sol kanat mevkisinde de forma giyebiliyor. 

Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar 1 Mayıs Günü Valilik kararıyla kapatılan ulaşım ağları duyurusu Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!