Marmara Denizi'nde müsilaj sorunu

Aylardır Marmara Denizi'ni kaplayan müsilaj sorunuyla başa çıkmak için hazırlıklara başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı' için çalıştay yapılacağını açıkladı. Marmara Denizi'ni kurtarmak için neler yapılabilir? Bilim insanları, eylem planında olması gerekenleri Ntv.com.tr'ye anlattı.

Özellikle son aylarda Marmara Denizi'nde müsilaj yoğunluğu büyük bir çevre sorunu haline geldi. Bu durum bir kaç aydır fark edilmiş olsa da uzmanlar deniz salyasının kasım ayından itibaren Marmara Denizi'nde görülmeye başlandığını belirtti. Konuyla ilgili çalışmalar yapan bilim insanlarının bazıları Marmara Denizi hakkında olumsuz açıklamalarda bulunsa da bazıları bu durumun, gerekli adımların atılmasıyla düzeleceğini düşünüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deniz salyasının (müsilaj) Türkiye'nin denizlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, Marmara Denizi'nde görülen çevresel soruna "ortak akılla" çözüm üreteceklerini ifade etti.

Bakan Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran'da da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?