Maaşı bağlanmayan EYT'li çift ikramiye alacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 bin EYT’li SGK’ya başvuruda bulundu. Bunlardan 1 milyon 100 bin kişi aylık almaya hak kazandı. Maaşını şuana kadar alamayan EYT'lilere çift ikramiye ödenecek. İşte detaylar...

Şu ana kadar 1 milyon 700 bin EYT’li emeklilik için SGK’ya başvuruda bulundu. Bunlardan 1 milyon 100 bin kişi aylık almaya hak kazanırken, 600 bin kişi ise maaş almak için bekleyişini sürdürüyor. İşlemi uzayan EYT’lilere iki bayram ikrâmiyesi ödenecek.

Milliyet'in haberine göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadeleri kullandı:

“Bu noktada normalde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her ay 40 bin kişiyi emekli ediyordu. Emekli etme süresi 10 güne kadar düşmüştü. Müracaat gerçekleştikten sonra 10 gün sonra maaş bağlanıyordu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Tümosan Konyaspor Fenerbahçe Maçı Geniş Özeti Nissan’ın çok avantajlı bahar kampanyaları devam ediyor Şebnem ile annesi Seda’nın duygusal konuşması damga vuracak!