Lise kayıt ve liselere yerleşme takvimi: Lise kayıtları ne zaman başlıyor?

LGS’den istediği sonucu elde edemeyen öğrenciler yerel yerleştirme ile evlerine yakın okullara yerleştirilecekler. LGS tercihleri 12 Temmuz’da sona erdi. Lise kayıt ve liselere yerleşme takvimi: Lise kayıtları ne zaman başlıyor?

Lise kayıt tarihleri merakla bekleniyor. Yerleştirme sonuçları ile 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. İşte 2019-2020 döneminde liseye başlayacakların bilmesi gerekenler…

LİSE KAYITLARINDA ÖNEMLİ TARİHLER

* Bu yıl birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos’ta açıklanacak.

* İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos yapılacak ve sonuçlar 10 Ağustos’ta belli olacak.

* Yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos’ta alınacak.

* Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos’ta alınacak.

* Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos’ta yapılacak.

* Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak.


18 Mayıs 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de! Tarihte bugün ne oldu? 18 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar 2024 MEB Bursluluk sınavı sonuçları (İOKBS) nereden sorgulanır? Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 117. Bölüm Fragmanı izle