Kredi borcu olanlara önemli uyarı! e-Devlet'ten...

Bankalardan kredi çekilirken yapılan hayat sigortası primlerini e-Devlet üzerinden başvuru yaparak geri alabilme imkanı getirildi. Hayat sigortası, kredi çeken kişinin vefatı durumunda bankaya olan borcunu kapatıyor. Bunun için de kredi çekerken bankalar kendilerini garanti altına almak için müşterilerine hayat sigortası yaptırıyor.

Her gün bankalardan kullandırılan on binlerce krediye ilişkin Hayat Sigortası yaptırılıyor. Bankalar hem kendilerinin hem de müşterilerinin mağdur olmaması için vefat durumunda hayat sigortasından kredinin kalan bakiyesini tahsil edebiliyor. Her iki taraf için de faydalı olan bu prosedüre ilişkin değişiklikler gündeme geldi.

Çekmiş olduğu Kredi devam eden ve hayat sigortası yürürlükte olan kişiler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru yaparak hayat sigortası poliçesinin iptaline ve priminin de verdiği hesap numarasına yatmasını talep edebiliyor.

İŞLEM ADIMLARI NASIL OLACAK?

Turkiye.Gov.Tr’ye giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” yazıp gelen ekrandaki hayat sigortalarını kontrol etmeniz gerekiyor. Her hayat sigortasının yanında “Detaylı Bilgi” yazar ve bu yazıya tıklamak gerekiyor.