KPSS'den En Az 60 Puan İle TSE Bahçıvan Alımı Yapacak

Türk Standardları Enstitüsü 'nce 6 Ocak 2018 tarihli ilan ile 5 kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. 

İlana göre alınacak kişiler bahçıvan unvanıyla istihdam edilecek. Başvurular kurumun internet sitesinden başvuru tarihleri arasında yapılacak.

Başvurular 22 – 31 Ocak 2019 tarihleri arasında TSE resmi internet sitesi üzerinden alınacak.

KPSS puan türüne göre, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre, atama yapılacak kadro sayısının 8 katı kadar aday sözlü sınava girme hakkı kazanır. Alınacak kişiler sözlü sınav ile belirlenecektir.

Bahçıvan alımı kadro dağılımı Adana iline 1, TSE Ankara 1, TSE Konya 1, TSE Manisa 1 ve TSE Kocaeli/Gebze 1 olarak belirlendi. Başvurular il bazında yapılacak olup adaylar kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir.

Bahçıvan alımı için aranan genel şartlar: 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak1984 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak) 07 Ekim 2018 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (2018- KPSS/Ortaöğretim) en az 60 KPSSP94 puanı almış olmak, Tarım/Ziraat Meslek Lisesi mezunu olmak şartı aranıyor.

TSE 5 Bahçıvan kamu personeli alımı ilan metni için tıklayın


En güzel resimli duygusal Anneler Günü mesajları 2024 Tarihte bugün ne oldu? 12 Mayıs tarihte güne damga vuran olaylar Lisans KPSS son başvuru tarihi ne zaman? 2024 Lisans KPSS başvuruları! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? İnci Taneleri Nehir kimdir? Sera Kutlubey kaç yaşında, nereli? 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ülke belli oldu!