KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Dün öğle saatlerinde binlerce üniversite mezunun girdiği KPSS Lisans sınavının açıklanmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. P1-P2-P3 puan türüne göre tercih işlemlerini yapacak adaylar KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. İşte detaylar...

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından 18 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS lisans sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, KPSS tercih işlemleri merak konusu oldu. ÖSYM tarafından KPSS tercih işlemlerinin hangi tarihte yapılacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Buna göre; KPSS tercih kılavuzunun Aralık ayında yayımlanması ve tercihlerin bu ayda başlaması tahmin ediliyor.


KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri, yayımlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilecek.

Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

2022 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları ÖSY tarafından 21 Ekim tarihinde açıklandı.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca direkt olarak atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar 1 Mayıs Günü Valilik kararıyla kapatılan ulaşım ağları duyurusu Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle 30 Nisan 2024 Resmi Gazete'de bugün! Kararlar Resmi Gazete'de!