KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı (DHBT) giriş belgesi sorgulama

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı giriş belgesi erişime açıldı. 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek olan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavına dair tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı giriş belgesi erişime açıldı. 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşecek olan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavına dair tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

DHBT SINAV YERLERİ BELLİ OLDU |

 ÖSYM, KPSS DHBT sınav giriş belgelerinin erişime sunulduğu duyurdu. Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına atanmak isteyenlerin katılım sağladığı sınava girecek adaylar, arama motorlarında KPSS DHBT giriş belgesi sorgulama ekranı - 2022 KPSS DHBT sınav yerleri ve giriş belgesini araştırıyorlar.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları 17 Ekim 2022 tarihinde bitti. 25 Ekim'de geç başvuruları alınan sınava giriş belgeleri ise 17 Ekim Perşembe günü saat 14.00'ten itibaren erişime sunuldu.

İmam hatip lisesi mezunu olan adayların girdiği sınava, son sınıfta olan ve sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan öğrenciler de katılım sağlayabilmektedir. Aynı zamanda sınava açık öğretimden imam hatip lisesi mezunu öğrenciler de katılabilecekler.

İlahiyat Ön Lisans mezunu olan ya da sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylar Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine girebilmektedir.

İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Bölüm mezunu olan veya sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan öğrenciler de DHBT'ye girebilmektedir.

KPSS DHBT NE ZAMAN?

2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (DHBT), 27 Kasım 2022 tarihinde, saat 10.00'da geçekleştirilecek.

KPSS DHBT KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi tek oturumdan oluşur ve süresi 60 dakikadır. Adayların sınav süresi bitmeden sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınavda adaylara toplam 40 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!