Koronavirüsün delta varyantı işitme kaybı ve kangrene neden oluyor

Hintli doktorlar, yeni Covid varyantının insanlara koronavirüsün yeni sonuçlar doğurduğunu, Delta olarak bilinen yeni mutasyonun kangren ve işitme kaybına yol açtığını açıkladılar. Kardiyolog Ganesh Manudhane, bazı hastalarda küçük kan pıhtıları olduğunu, etkilenen dokuların öldüğünü ve kangren geliştiğini bunun sonucu olarak da hastaların parmaklarının veya bir ayaklarının kesildiğini söyledi.

İşitme bozukluğu, şiddetli mide rahatsızlıkları ve kangrene yol açan kan pıhtıları tipik olarak Covid-19 hastalarında görülmeyen semptomlar. Ancak, Hindistan'daki doktorlar tarafından bu hastalıklar B1617 veya Delta olarak bilinen koronavirüs varyantıyla ilişkilendirildi. İngiltere ve İskoçya'daki çalışmalar da şu anda Birleşik Krallık’ta baskın olan varyantın hastaneye yatış riskini artırdığını gösterdi.

KARA MANTARDAN SONRA ŞİMDİ DE BU!
Bununla birlikte, bilim insanları, varyantın ilk kez İngiltere’de tespit edilen alfa varyantından yüzde 50 daha bulaşıcı olduğunu belirtiyor ve ülkedeki kara mantar vakalarında da artış yaşanıyor. Ancak, Hindistan'daki kötü gidişat bunlarla sınırlı değil. Ülkenin ileri gelen doktorları, delta varyantı nedeniyle ülkedeki işitme kaybı, kangren, ishal ve mide rahatsızlıkları vakalarının arttığını söyledi. Kangrene bağlı bağlı olarak bazı hastaların parmakları ya da ayakları kesilmek durumunda kalındı.

SON 6 AYDA 60'DAN FAZLA ÜLKEYE YAYILDI
Öte yandan, delta varyantı son altı ayda Türkiye de dahil olmak üzere 60'tan fazla ülkeye yayıldı ve Avustralya'dan ABD'ye seyahat kısıtlamalarını tetikledi. Singapur, mutasyonun, yerel Covid vakalarının yüzde 95'ini oluşturduğunu buldu. Daha yüksek bulaşma oranları ve aşıların etkinliğindeki azalma, mutasyonlu corona virüsün etkilerini anlamayı özellikle kritik hale getirdi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!