Koronavirüsün akciğerlerde izlediği yol adım adım böyle görüntülendi

Güney Koreli ve İngiliz bilim insanları yeni tip corona virüsün (Covid-19), akciğer hücrelerindeki yayılımını gözlemleyebilmek için yapay akciğerler üretti. İnsan akciğerlerinden alınan kök hücrelerin laboratuvar ortamında büyütülmesiyle oluşan yapay organlara corona virüs enjekte edildi. Araştırmacılar, bu şekilde virüsün akciğerlerdeki dolaşımını adım adım görüntüledi. Söz konusu çalışma, Covid-19’a karşı yapılan çalışmalarda bir dönüm noktası olarak tanımlanıyor.

Cambridge Üniversitesi ve Güney Kore İleri Bilim Enstitüsü’nden araştırmacılar, yeni tip corona virüsün akciğer hücrelerine nasıl saldırdığını anlamak için yapay akciğerler üretti. Bağışlanan organlardan alınan bir kök hücrenin laboratuvar ortamında büyütülmesiyle oluşan yapay organa, ardından floresanla boyanmış yeni tip corona virüs enjekte edildi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri