Koronavirüs salgınına karşı dikkat edilecek hurafeler!

Uzmanlar koronavirüs konusunda almanız gereken tedbirlerini farklı platformlarda dile getiriyor. Öte yandan, özellikle sosyal medya üzerinden kaynağı belirsiz pek çok haber ve tavsiye paylaşılıyor. Hastalığın henüz bilinen bir tedavisi olmamasına rağmen ortada dolaşan bu hurafeler insanlara faydadan çok zarar verebiliyor.İşte hurafeler ve gerçek sebepleri haberimizde..

BBC Reality Check ekibi, en yaygın hurafelerden bazılarını mercek altına aldı. İşte detaylar...

1. Hurafe: Sarımsak yemek virüse yakalanmayı engeller!

Özellikle Facebook üzerinden sarımsak yemenin virüse yakalanmayı engelleyeceğine dair bir çok paylaşım görülüyor.

Gerçek: Dünya Sağlık Örgütü'ne göre (WHO) sarımsak "genel olarak mikroplara karşı etkili olabilen bazı özellikler taşıyan sağlıklı bir gıda" fakat sarımsak yemenin insanları Koronavirüs'ten koruduğuna dair hiçbir kanıt yok. Tam tersi, bazen faydalı diye yapılan tavsiyeler fazla ciddiye alındığında zarar verebiliyor. Örneğin Çin'de yayımlanan Morning Post gazetesinin haberine göre 1,5 kilo sarımsağı çiğ çiğ yediği için boğazı ciddi derecede tahrip olan bir kadın hastaneye kaldırılmış. Genel olarak meyve ve sebze yemenin sağlıklı olduğunu biliyoruz. Ama belli bir gıdanın bu virüse karşı koruyucu olduğuna dair bir kanıt bulunmuş değil.

Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?