Koronavirüs aşısı dünyaya eşit dağıtılmayacak!

Dünya genelinde Covid-19 pandemisi nedeniyle ölü sayısı 450 bini aşarken, insanlığın gördüğü en büyük salgınlardan biriyle mücadele etmek için bir aşının geliştirilmesini dört gözle bekleniyor. Klinik çalışmalarda umut vaat eden aşıların ABD, İngiltere, Avrupa gibi zengin ülkeler tarafından şimdiden milyarca doz siparişi, dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan fakir ülkelerin aşıya erişememesi anlamına gelebileceğini söylediler.

Koronavirüs aşısı dünyaya eşit dağıtılmayacak!

Ekonomik eşitsizliğin ayracı...

200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs pandemisi dünya genelinde 8 milyonu aşkın kişiyi enfekte ederken, dünya ekonomik ve toplumsal anlamda büyük bir sınav veriyor.

Bununla birlikte pandemi, dünyanın ekonomik eşitsizliğin bir ayracı olmayı da sürdürüyor.

DSÖ’nün bildirdiğine göre dünyanın dört bir yanında şu anda corona virüse karşı 130 aşı geliştiriliyor. Bu aşılardan 5’i Çin’de olmak üzere 8’i insan deneyleri aşamasında bulunuyor.

Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşı ise dünyada şu anda en çok talep gören corona virüs aşısı ünvanına sahip. 

Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Geniş Özeti ve Golleri! Esra Erol “Çocuk gelin” skandalını ortaya çıkardı! İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu Yeni Renault Duster Türkiye pazarına sunulacak! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?