Konya’da koronavirüs tavan yaptı iddiası ortalığı karıştırdı !

Koronavirüs şüphesi taşıyan hastaların Antalya ve Mersin’den Konya’ya nakledilmesi, resmi verilerle de Konya’nın koronavirüs vaka sıralamasında üst sıralara taşındığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Turizm sektörünün etkilenmemesi için korona şüphesi taşıyan hastaların Antalya ve Mersin’den Konya’ya nakledilmesi, resmi verilerle de Konya’nın koronavirüs vaka sıralamasında üst sıralara taşındığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, iddiaları kabul etmezken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, “İddialar asılsızdır” dedi.

Koronavirüs tedbirlerini her geçen gün daha da gevşeten vatandaşlar, yaz sıcaklarının artmasıyla soluğu tatil bölgelerinde aldı. İnsanlar maske tedbirini de elden bırakınca, vakalar çığırından çıktı. İddialara göre, tatil beldelerinin turizmden etkilenmemesi için koronavirüs şüphesi taşıyan hastaların Antalya ve Mersin’den Konya’ya nakledilmesi, resmi verilerle de Konya’yı koronavirüs vaka sıralamasında üst sıralara taşıdığı söylendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İddialar asılsızdır” dedi. 

İDDİALARINI DİKKATE ALMAYIN

Konuyla alakalı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Konya’da servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın. COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur” dedi.

KONYA’DA KORONA VAKALARININ ARTTIĞI DOĞRU

Konya’daki hastanelerin hizmet veremez hale geldiğine dair spekülasyonların artması üzerine Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden de açıklama geldi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise, "Konya’da korona vakalarının arttığı doğru. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Tedbirler konusunda dikkatli olmalıyız. Konya olarak pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle de Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemiz tamamen pandemi hastanesi olarak hizmete devam edecek” ifadelerini kullandı. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

İl dışından Konya'ya hasta getirildiği yönündeki iddialara da cevap veren Mehmet Koç, "Kesinlikle başka bir ilden otobüslerle özel araçlarla hasta transferi yoktur. Bu tamamen sosyal medyada sağlık sistemimizi veya sağlık yönetimlerimizi zora sokmaya çalışanların uydurduğu bir şehir efsanesidir. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Bütün hastalarımız maalesef Konya’dandır. Bunu da üzülerek belirtiyorum. Sadece Konya’dan hasta sayımız yüksektir ama inşallah Konyalılarımızın duyarlılığıyla sayın valimizin başkanlığındaki kriz yönetimi gayet güzel bir şekilde işi götürüyor ve şu an hiçbir mağduriyet yaşanmıyor. Umarız ne kısa sürede bu pandemi sürecini Konya’da en diplere indiririz. Bunun için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

HASTALAR KONYA’YA SEVK EDİLİYOR

Milli Gazete’ye konuşan Konyalı esnaf Ali K. de, “Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakın oturuyorum. Eşimin rahatsızlığı nedeniyle bu hastanede 4 gün kaldık, pandemi yoğunluğu sebebiyle teşhis bile konulmadan taburcu edildik. Daha sonra Antalya’nın Alanya ilçesindeki Alaattin Keykubat Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne başvurarak eşimin tedavisini burada devam ettirdik. Televizyonlarda her gün koronavirüs vaka sıralamasında Konya üst sıralarda yer alıyor. Turizm öncelikli Antalya, Mersin gibi şehirlerden Konya’ya korona şüpheli hastalar taşınıyor. Turizm bölgesinde korona yok denilmesi için bu kişiler Konya’ya taşınıyor ve istatistiklerde Konya birinci çıkıyor. Bu durumdan oldukça mustaribiz” dedi.

TURİST ÇEKEN BÖLGELERDE PANDEMİ YOK İMAJI VERİLİYOR

Ali K., “Antalya, Mersin gibi turist çeken bölgelerde pandemi yok imajı vererek buraların istatistiklere yansımaması için Konya’ya gönderiyorlar. Bu durumda Konya halkı büyük zarar görüyor. Şu an Konya’da ekonomi bitmiş durumda. Esnaf iş yapamaz oldu. Şehir dışına çıkıp zeytin satardım. Artık il dışındaki müşterilerim “ Konya’dan korona getirme’ diyerek zeytinlerimi almıyorlar. 1.500 TL kiram var, üniversitede lisede okuyan çocuklarım var. 25 gündür iş yapamıyorum. Bu kriz dolayısıyla büyük mağduriyet yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Kızıl Goncalar 17.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!