Konya depremi sonrası ilginç detay!

Konya'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Yaşar Eren'in ilginç açıklaması dikkat çekti. Depremin Türkiye diri fay haritasında yer almadığını belirten Eren, Konya'nın Türkiye'nin en güvenilir yerlerinden biri olduğunu vurguladı ve yıkıcı depremlerin etkilenme sıklığına dikkat çekti.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen deprem, dün vatandaşlar arasında panik ve korku yaşattı. Depremin şiddeti nedeniyle birçoğu kendini dışarıya atarken, bazıları da gece boyunca uykusuz kaldı. Ancak, depremin gerçekleştiği bölgenin Türkiye'nin diri fay haritasında yer almaması ilgi çekici bir durumdu. Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'nın deprem açısından güvenli bir bölge olduğunu belirtirken, yine de depremlerin meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

En güzel resimli duygusal Anneler Günü mesajları 2024 Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Hafta finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu  Şahane Hayatım’da Didem Şebnem’e karşı büyük bir zafer kazanıyor!