Kirazın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! İşte doğal ilaç...

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın, vücuttaki ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemlerini önlediğini söyledi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, mevsiminin gelmesiyle pazar tezgahlarında sıklıkla görülen kirazın faydalarını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı.

Meyveler içinde yüksek antioksidan özelliğiyle bilinen kirazın kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Göral, “Kiraz, içinde bulunan güçlü bir antioksidan olan antosiyanin sayesinde kansere yakalanma riskini azaltarak kalp ve karaciğerde detoks etkisi gösterir. Antosiyaninler adı verilen kirazda bulunan antioksidanlar, kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler, iltihaplanmaya neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Böylece kalp hastalığı ve felç riskini azaltır” diye konuştu.

A101 9 Mayıs günü birçok avantajlı teknolojik ürünü sunacak Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Osman Bey bir başına Bursa’ya giderek neyi hedeflemektedir?