Kilosu 700 Tl'ye satılıyor! Köydeki reçine üretimi göç etmeye engel oldu!


Orman köylerinde yerel halkın ek gelir elde etmek için sürdürdüğü reçine üretiminde üretiminin ilk aşaması olarak çam gövdelerinden kabuk açma (kızartma) ve yara açma (açılan yaralar ağaca kesinlikle zarar vermiyor) işlemi yapıldı.

Reçinenin toplanacağı torbalar ağaçlara zımbalanarak takıldı. Her 20 günde bir yara açma işlemi tekrarlanarak reçine biriktirme işleminin takip edileceği belirtildi.

Köylü gençlere iş imkanı sağladıklarını ve bu nedenle kentlere göçü engel olduklarını ifade eden taşeron firma yetkilisi Kemal Aksoy, "Biz bu işi 90'lı yıllardan beri yapıyoruz.

Arkadaşlar da birkaç yıldır çalışıyorlar. Ağırlıklı olarak genç kesimin çalıştığı bu işin ek istihdam ve gençlerin köyde kalması için devamlılığını istiyoruz. Aynı zamanda tarım işi de yapan gençler reçine işinden de iyi bir kazanç elde ediyorlar. Biz normal bir kızıl çamdan ortalama yıllık bir buçuk kilogram reçine alıyoruz" dedi.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Müge Anlı ile Tatlı Sert'e üç genç kızın yaşadığı evden dram çıktı! Kardeşlerim'de Ataman Koleji’nde mezuniyet heyecanı Mutfak Bahane’de cuma finalinde büyük gerginlik