Kazım Akşar kimdir? Kazım Akşar neden vefat etti?

Ünlü oyuncu, tiyatrocu ve tiyatro yönetmeni Kazım Akşar kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Peki Kazım Akşar kimdir? İşte detaylar...

Ünlü oyuncu, tiyatrocu ve tiyatro yönetmeni Kazım Akşar kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Peki Kazım Akşar kimdir? İşte detaylar...

Oyuncu ve tiyatro yönetmeni Kazım Akşar, hayatını kaybetti. 69 yaşındaki Akşar'ın vefatını meslektaşı Melek Baykal açıkladı.

"TİYATRO CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN"

Baykal, "Ahhhh ki ne ahh… Niye be canım... Bu kadar acının üstüne senin acın kahretti sabah sabah. Çook üzgünüm, okul arkadaşım meslektaşım dostum. Nurlarda uyu. Mekânın cennet olsun, tiyatro camiasının başı sağ olsun" dedi.

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, sanatçının vefatı sebebiyle yayımladığı mesajda, "Devlet Tiyatrosu emekli rejisörümüz, değerli sanatçı Kazım Akşar'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına sabır ve başsağlığı dilerim." ifadelerini kullandı.

Oyuncular Sendikası'ndan gelen açıklamada ise, "Meslektaşımız Kazım Akşar hayatını kaybetti. Ailesi ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz" denildi.

Akşar iki senedir, 'Bir Tutam Gogol' adlı oyunu üzerine çalışıyordu. Akşar, yazdığı oyun sahnelenemeden yaşamını yitirdi.

Kazım Akşar'ın vefatı sanat camiasını da yasa boğdu.

DERYA BAYKAL

Ah Kazım, ah güzel dostum... Çok üzgünüm...

EMRE KARAYEL

"Candan Can Koparmak"ta izlemiştim hocamı. Sonra da ben tiyatro sınavlarına hazırlanırken çok destek oldu sağ olsun. Şu zor günlerde bir üzücü haber daha. Allah gani gani rahmet eylesin.

DERYA ŞENSOY

Ah Kazım abicim çok üzgünüm. Başımız sağolsun...

GONCA VUSLATERİ

Sevdiklerine, yakınlarına sabır dilerim. Türk Tiyatrosu’nun başı sağ olsun.. 80’li yıllarda Devlet tarafından National Theatre’da Peter Hall ile çalışmış ve eğitmenliği süresince bir çok oyuncuya ışık olmuştur... Işıkla, duayla uğurlayalım kendisini...

BERNA LAÇİN

Çok üzüldüm. Ne çok kayıp ne çok...

TALAT BULUT

Nur içinde yat...

KAZIM AKŞAR HAKKINDA

Kazım Akşar, 23 Ağustos 1953 tarihinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde dünyaya geldi.

1970 senesinde radyoda Çocuk Saati programına girdi. Radyoda, Arkası Yarın, Mikrofonda Tiyatro'da, oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1978 senesinde Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden mezun oldu.1979 senesinde Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalışmalara başladı.

1987 yılında Devlet Tiyatroları tarafından İngiltere'ye gönderildi. National Theatre'da Peter Hall ile birlikte; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter's Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) oyunlarında yardımcı olarak çalıştı.

1988 senesinde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünde, 4 yıllık eğitmenlik yaptı. ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev aldı. Akşar, Devlet Tiyatrolar haricinde, Tiyatro İstanbul, Tiyatro Ayna gibi özel tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır. Akşar, bir zamandır yaşamını Akyaka'da sürdürüyordu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!