Kazakistan’ın başkentinin ismi ne oldu?

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in dün ulusa sesleniş konuşmasında görevi bıraktığını duyurmasının ardından bugün cumhurbaşkanlığı ve senato başkanlığı için oylama yapıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in dün ulusa sesleniş konuşmasında görevi bıraktığını duyurmasının ardından bugün cumhurbaşkanlığı ve senato başkanlığı için oylama yapıldı. Kazakistan'ın yeni cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev olurkun; senato başkanı olarak Nursultan Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva seçildi. 

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başkent Astana'nın isminin, ülkenin 28 yıldır devlet başkanlığını yapan Nursultan Nazarbeyev’in ismi ile değiştirilmesini önerdi. Kazakistan parlamentosu teklifi kabul ederek başkentin isminin ‘Nursultan’ olarak değiştirilmesini kabul etti.


Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs İşte tarihte güne damga vuran olaylar Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? ÖSYM 2024 KPSS lisans başvurusu başladı mı? Başvuru ücreti ne kadar? Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor! Süreyya Karabulut: : Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflara inanmıyorum