Kamuya 3 Binden Fazla TYP Personeli Alınacak

TYP kapsamında yayımlanan personel alım ilanları geçici işçi statüsünde oluyor. Bu ilanlar farklı şehirlerde bulunan kamu kurumlarına ve bu kurumların alt birimlerine yapılıyor. Taşeron işçi sisteminin kaldırılmasından sonra kurumların çok ilgi gösterdiği bu ilanlar her gün yenileniyor.

Bu kaspsamda yeni hafta başında farklı illerde bulunan kamu kurumlarına çok sayıda personel alımı yapılacak. Alımlar aralarında İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 8 farklı şehirde gerçekleşecek.

Alım Yapılacak Şehirler

TYP personeli alımı yapılacak olan 8 şehir ise şunlar; İstanbul, İzmir, Osmaniye, Rize, Bilecik, Şanlıurfa, Zonguldak, Muş

TYP PERSONEL ALIMI KADROLARI

8 farklı şehirde bulunan kamu kurumları ile bu kurumların alt birimlerine yapılacak alımlar belli başlı kadrolara yapılacak.

TYP ile alınan personellerin görevlendirileceği alanlar; Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları.

TYP PERSONELİ ALIMI YAPAN KURUMLAR

Geçici statüde TYP ile işçi alımı yapacak olan kurumların bazıları ise şunlar;

Belediye başkanlıkları, il ilçe müftülükleri, il orman işletmeleri, il çalışma müdürlükleri, il ilçe sağlık müdürlükleri, il ilçe milli eğitim müdürlükleri, adliyeler, hastaneler, kaymakamlıklar, valilikler.

TYP İLANLARINA BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDAN TALEP EDİLEN KOŞULLAR

TYP işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan standart olan şartlaır karşılamaları isteniyor. Bu şartlar her kadro için geçerli olup adaylardan özel koşullar talep edilmiyor.

TYP işçi adayları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

İŞKUR'a üye olmanın yanı sıra adayların  18 yaşını tamamlamış olmaları diğer bir koşul. Bu koşulların dışında adayların emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak ve talep edilen yaş aralığında olmak, şartlarına haiz olması isteniyor.

TYP İLANLARINA BAŞVURU

TYP ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını İŞKUR'un web sayfası üzerinden elektronik olarak yada İŞKUR Müdürlükleri, Hizmet Birimleri aracılığıyla şahsen yapacaklar.

İŞKUR İLANLARINI İNCELEMEK İÇİN

İŞKUR üzerinden yayımlanan TYP ilanlarına ulaşmak ve başvuruda bulunmak için;

TYP İş İlanları Arama sayfasını açın. Açılan bu sayfada hiçbir bölümü doldurmadan direkt Ara butonuna basarsanız tüm ilanları görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca açılan sayfada isterseniz şehir yazan bölümde kendi şehrinizi seçerek arama yapabilirsiniz. Kendi şehriniz için ilan varsa arama sayfasında çıkar, arama bulunamadı yazarsa o şehir için ilan yok demektir.

İŞKUR TYP ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN


Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Survivor All Star 2024 99. Bölüm Fragmanı izle Damar tıkanıklıklarını önlemenin 7 etkili yolu! Tarihte bugün ne oldu? 30 Nisan İşte tarihte güne damga vuran olaylar Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23.Bölüm Fragmanı izle Gastroenterit (Mide Gribi) bahar aylarında daha sık görülüyor!