Kalıcı oje ve protez tırnaklardaki gizli tehlike: Akrilat Alerjisi! Kaşıntı, şişlik, soyulma!

Son dönemin popüler uygulamalarından olan kalıcı oje ve protez tırnak sandığınız kadar masum olmayabilir. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü, uygulamanın sürekli yaptırılması sonucu ellerin sıklıkla UV ışınlarına maruz kalması sonucu cilt kanseri riskinin artacağını ifade ederek, gelişebilecek akrilat alerjisine de dikkat çekti. Peki akrilat alerjisi nedir? Uygulamalar sırasında önlem almak mümkün mü? Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü yanıtladı.

Kalıcı oje ve protez tırnaklardaki gizli tehlike: Akrilat Alerjisi! Kaşıntı, şişlik, soyulma!

Son dönemde tırnak estetiğine yönelik artan uygulamalar birtakım sağlık sorunlarına yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi. Nail Art olarak bilinen kalıcı tırnak tasarımlarının UV ışınlarıyla tırnağa sabitlenmesi nedeniyle birçok riskin bulunduğunu ifade eden Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Emek Kocatürk Göncü, kalıcı oje, akrilik protez tırnak ve jel protez tırnak işlemlerini, risklerini ve akrilat alerjisini anlattı:

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Kazananlarını Açıkladı! Çölyak hastalığı, duygusal ve sosyal yaşam üzerindeki etkisi vardır Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor